HISTORICAL BRANDS
EXCELLENCES OF THE HIGHEST QUALITY
We have made a journey through time, a journey that allows you to try again ancient flavors such as that of chocolate that they tasted during military service or the cordial that grandfather remembered warming up on guard nights under a sky of stars.


about
A group of entrepreneurs, who have successfully operated in various sectors including the food sector, in which thanks to a winning strategy has quickly achieved international recognition, and who strongly believed in the value of the Cocoa Foundry project.
The company mission is identified in "First spread the knowledge of quality cocoa to the consumer and at the same time make the production technique appreciated thanks to an advanced technological structure that guarantees hygiene, characteristics and quality otherwise unattainable".
Controlled supply chain from 0 to F%.

"There is nothing better than a friend,
unless it is a friend with chocolate. "
- Linda Grayson -
YESTERDAY AND TOMORROW
QUALITY CACAO FROM AROUND THE GLOBE​
Alla metà del 1500 il superiore di Padre Bernardino rientrando dal viaggio nelle Americhe, prima di arrivare in Spagna, si fermò da Ferdinando dei Medici, allora Cardinale e che poi divenne Granduca di Toscana, per lasciare a lui l’unica copia tradotta dall'Indio al Castigliano di dodici libri dove si parlava del cacao e nello specifico del cioccolato.
Successivamente la famiglia Medici finanziò il viaggio di Francesco Carletti intorno al mondo per esplorare e raccogliere. E così Carletti, al rientro in Italia, portò i primi semi di cacao. La documentazione conferma che quello fu il primo cacao arrivato in Italia.​
Fabbriche Toscane ha eletto l'Ecuador come paese di attenzione per lo sviluppo della selezione di origine. La grande varietà climatica di questo meraviglioso paese ha fatto si che lo stesso ceppo arboreo di Cacao Fino de Aroma si evolvesse negli anni acquistando sfumature e profumi completamente diversi.